Sabine Scheer nieuwe secretaris BoZ

Sabine Scheer nieuwe secretaris BoZ

 

Per 1 september start Sabine Scheer als secretaris van de vereniging Brancheorganisaties Zorg (BoZ). Zij volgt daarmee Johan van der Spek op. In de BoZ werken ActiZ, de Nederlandse GGZ, NFU, NVZ en de VGN samen, met als doel gezamenlijke belangen te behartigen, beleid af te stemmen en informatie uit te wisselen.

 

Samenwerking op alle niveaus in de zorg
Sabine Scheer gelooft sterk in samenwerking op alle niveaus in de zorg. “De kracht van de gezamenlijkheid is echt een meerwaarde om vooruit te komen. Samen bereik je meer. Door inhoudelijk met elkaar af te stemmen met een gezamenlijk doel voor ogen, is het vaak makkelijker vermeende belangentegenstellingen te overbruggen dan op het eerste gezicht mogelijk lijkt.

 

Inhoudelijke opdracht BoZ in verbinden van vijf branchebelangen
“De zorg staat onder druk en we moeten werken aan een toegankelijke, goede en betaalbare zorg. Ik verwacht dat de BoZ de komende jaren meer dan ooit een inhoudelijke opdracht heeft in het verbinden van de vijf branchebelangen”, aldus de huidige BoZ-voorzitter Bertine Lahuis. “Sabine is met haar ruime ervaring op de werkgeversthema’s in de zorg, haar brede netwerk en inspirerende persoonlijkheid, een aanwinst voor de BoZ. Ze heeft een achtergrond als arbeidsrechtjurist. Velen zullen haar misschien al kennen van haar tijd als programmamanager Arbeidsmarkt bij de NVZ.”